T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yöresel Lezzetler Yemek Yarışması (11. Sınıflararası)

Okulumuzun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, 16 Mayıs 2022 tarihinde 11. Sınıflar arası Yöresel Lezzetler Yemek Yarışması etkinliğini gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimiz bu etkinlikte yöresel yemekleri tanıma ve tanıtma şansı elde ederken, mesleğe dair yeteneklerini sergileme imkanı da yakalamışlardır. Ayrıca jüri olarak yarışmada bulunan sektör temsilcileri ile bir araya gelen öğrencilerimiz, sektöre dair merak ettikleri soruların yanıtlarını bulmuşlardır. 

Yarışma, "yöresel tatlı ve hamur ürünü" ve "yöresel ana yemek" olmak üzere iki kategoride yapılmıştır.

Yöresel tatlı ve hamur ürünü kategorisinde; 

Hatay kömbesi ile Doğa Sargın üçüncü ,

Aksaray tahinli çörek ile Erva Demirer ikinci,

Hatay taş kadayıf ile Emine Aydoğdu birinci olmuştur.

 

Yöresel ana yemek kategorisinde,

Maraş usülü içli köfte ile Merve Geçgeloğlu üçüncü,

Kayseri yağlaması ile Yaren Terzi ikinci,

Antalya yöresine ait hibeş, somon ve turunçgil havyarı ürünü ile Perihan Akıncı birinci olmuştur.

 

 Alfa Pastacı Yağları'ndan yöneticiler Ece Çam İpekoğlu ve Gülben Pekcan ile demo şefi Ercan Dursun; Wyndham Grand Kalamış Otel insan kaynakları direktörü Yasemin Akın ile insan kaynakları yöneticisi Metin Akgün; İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Sefa Sabırlı, Green Park Otel mutfak koordinatörü Gökhan Gündoğdu, Mavi Sandal Balık Restoranları mutfak koordinatörü Özer Bingöl, emekli alan öğretmenimiz Oya Şimşek ve okul müdürümüz Semih Sinan yarışmada jüri olarak görev almışlardır.

Kıymetli zamanlarını ayırıp etkinliğimize değer katan tüm jüri üyelerine ve tüm maharetlerini göstermek için büyük çaba gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

18-05-202218-05-202218-05-202218-05-202218-05-202218-05-202218-05-202218-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.05.2022 - Güncelleme: 18.05.2022 15:06 - Görüntülenme: 704
  Beğen | 2  kişi beğendi