Dijital Deneyim Müzesi Gezisi

Dijital Deneyim Müzesi

Okulumuz Grafik ve Fotoğtaf Alanı öğrencileri 5-6 Mart 21024 tarihlerinde Türkiye’nin en büyük sabit dijital deneyim merkezi niteliğindeki Dijital Deneyim Müzesi ne gittiler. Ziyaretçilere dijital teknolojiler ve multidisipliner yaklaşımla hazırlanan etkileşimli sergilere ev sahipliği yaparak benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Müze ile ziyaretçilere dinamik bir öğrenme ortamı ve tam anlamıyla etkileşimli teknoloji deneyimi sağlamak amacıyla dijital medya, sanal ve artırılmış gerçeklik, dokunmatik ekranlar gibi çeşitli etkileşimli teknolojik öğelere yer veriliyor. Bu teknolojilerin başında da “Yapay Zekâ”, “Sanal Gerçeklik”, “Etkileşimli Ekranlar”, “Kızılötesi” ve “Derinlik Algılama Sensörleri” yer alıyor. Yerli yaratıcılığın küresel bir deneyimle buluşma noktası olan müzede, 3 ve 4 boyutlu deneyim olanağı sağlayan tüm teknolojiler için gerekli yazılımlar Türk yazılımcılar tarafından geliştirildi. İBB Kültür AŞ Dijital Deneyim Müzesi’nde TUCE Investment işbirliği ile yaratıcı konsept içerik tasarımları Project İstanbul imzalı. Kapsayıcı deneyimi desteklemek üzere inşa edilen tüm bu teknolojiler, her yaştan ziyaretçinin müzeyi her ziyaretinde farklı ve eşsiz bir deneyim yaşaması için incelikle tasarlandı.

06-03-202406-03-202406-03-2024

Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 15:57 - Görüntülenme: 255