T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gıda Teknolojisi

14-07-2020

GIDA TEKNOLOJİLERİ

Gıda Teknolojisi alanı altında yer alan gıda kontrol, süt işleme, hububat işleme, sebze ve meyve işleme, zeytin işleme, çay üretimi ve işleme dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Altında Yer Alan Dallar

·          Gıda Laboratuvar Teknisyenliği,

·          Süt ve Süt Ürünleri Operatörlüğü,

·          Hububat ve Hububat Ürünleri Operatörlüğü,

·          Çay Üreticiliği ve Operatörlüğü,

·          Sebze-Meyve ve Ürünleri Operatörlüğü,

·          Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Operatörlüğü dallarında eğitim verilmektedir.

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek liselerinin Gıda Teknolojisi alanından mezun olanlar, "Yükseköğretime Geçiş Sınavı"nda başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları mevcuttur.

Gıda laboratuvar teknisyenleri, gıda üretimi yapan fabrikalarının laboratuvarlarında, özel gıda kontrol laboratuvarları vb. yerlerde iş imkânı bulabilmektedirler. Hizmet sektöründe marketler, yemek fabrikaları, pastaneler vb. yerlerde de kalite kontrol elemanı olarak çalışabilirler.

Süt ve süt ürünleri operatörü, hububat ve hububat ürünleri operatörü, çay üreticisi ve operatörü, sebze, meyve ve ürünleri operatörü, sofralık zeytin ve zeytinyağı operatörü, gıda üretimi yapan fabrikalar ve imalathanelerde çalışabilirler.

İş yerlerinde belli bir süre çalışanlar, çeşitli bölümlerde üretim sorumlusu olarak çalışabilmektedirle

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.09.2013 - Güncelleme: 15.05.2024 16:15 - Görüntülenme: 7765
  Beğen | 1  kişi beğendi